Årets spændene løb i 2023

23-02-2023

Med januars rusk og regn, og gode ture trods dette, er det tid at se fremad mod kommende løb og arrangementer.

Den Genfundne Bro

Løbet Vi følger op på sidste års succes, hvor mange af os løb ved Den Genfundne Bro, som foregår lørdag den 20. maj. Tilmeldingerne er allerede startet. Så vil du med, er det med at blive tilmeldt! Hop ind på http://www.xn--dengenfundnebrolbet-b8b.dk/ og se mere, eller tilmeld dig nu på SportsTiming https://www.sportstiming.dk/event/10789.

Sidste tilmeldingsfrist "med T-shirt" er 1. marts. Men tilmeld dig nu, før det er for sent 🙂 Ligesom sidst, er der fælles frokost efter løbet. Inger Bank tager mod bestilling til fællesspisning. Transport til løbet finder vi ud af, når vi nærmer os løbet.

Helvede i Nord

Nogle af mændene har deltaget i løbet Helvede i Nord, som foregår i Tisvilde Hegn i Nordsjælland. Navnet på løbet henviser til, at der er urimelig mange stigninger, smalle stier, sand, og laangt rundt. Det var på den klassiske distance på 21 km - halvmaraton. Men Tisvilde Hegn er et ufatteligt smukt område, og løbet arrangeres meget professionelt med god stemning. Løbet er blevet udvidet med flere ruter. 32 km, for dem, der bare ikke kan få nok. Men også 12 km løb, og i år 6 km for både løbere og gående. Ruterne er udelukkende i skov eller ved stranden, så det er en ren nydelse at bevæge sig her, hvis ellers lunger og muskler kan følge med ambitionerne. Løbet foregår i år den 10. april. Klik ind på https://helvedeinord.dk/ og tilmeld dig. Så finder vi nogle biler og tilbringer en dag i Tisvilde Hegn.

Ølløbet

Ølløbet, der arrangeres i samarbejde med Refsvinde Bryggeri, er i år torsdag den 25. maj. Tilmeldingen åbner på onsdag den 1. februar. Bliv tilmeldt, inden de udenbys løbere nupper alle pladserne. Obs!. der er stadig kun 200 pladser! Info og tilmelding her: https://my.raceresult.com/200964/info

Royal Run

Der er Royal Run i Nyborg den 29. maj. Vil du løbe sammen med Kronprinsesse Mary, så hop ind på https://www.nyborg.dk/da/om-kommunen/royal-run-i-nyborg/, hvor du kan læse mere og blive tilmeldt på din distance: One Mile 1,8 km (Kenneth Muus er med), 5 km (Team Skaarup med med), 10 km (mon Mary løber med igen?). Nyborg har, med hjælp fra nogen vi kender, stablet en fortræningsrute på benene. Ruten (One Mile) indvies lørdag den 18. februar kl. 10.00 (100 dage før Royal Run med Mary) med start ved Aktivitetshuset Vestervold. Ruten må løbes så mange omgange man lyster.

Broløbet Storebælt

Løbene kommer som perler på en snor. Men der er også broløb den 10. juni. Mange er allerede tilmeldt som deltagere. Har du mere lyst til at opleve løbet som arrangør, er der rig mulighed for det også. Kontakt Ann eller Vibeke Eriksen om mulighederne. Der er opgaver både i dagene før, under og efter løbet. Tøv ikke; der er brug for dig!

Udlandstur til Magdeburg

Vi skal til Tyskland og løbe igen. Det er som sædvanligt sammen med vore venner fra Korsør - KAM Atletik. Denne gang 6.-9. oktober. Det er en bustur over 4 dage, hvor vi denne gang drager til Magdeburg, og deltager i det lokale løb der. Spørg dem, som har været med før. Det er hyggeligt, godt arrangeret og en generel god oplevelse, som du bør give dig selv. Der er lige nu for-tilmelding, for at lodde stemningen. Men bussen er allerede halvt fyldt op! Så hop ind på KAM Atletiks tilmeldingssystem og bliv forhåndstilmeldt med depositum, inden der bliver udsolgt: https://kamatletik.klub-modul.dk/cms/ProfileEventEnrollment.aspx?EventID=64 Selve løbet i Magdeburg er dette: https://magdeburg-marathon.eu/ Der er som sædvanligt distancer for enhver smag. Det er også muligt at tage din partner med, selv om der ikke skal løbes. Hyggen, byen og den løbsfri turistdag er turen værd.

Inden alle disse herligheder, skal vi selvfølgelig ud at træne. Mød op med godt humør. Og tag din sløve ven eller veninde med på et par ture. Vi kan godt være flere i grupperne.

Er du frisk på at bage en kage til crossløb på Nyborg Vold den 26. marts, så giv Ann besked. Det er en stor hjælp!

Vi ses 

Trænerne

Læs mere

Royal Run 2023

09-11-2022

Royal Run 2023 kommer til Nyborg 2. pinsedag den 29 maj 2023.

Royal Run vil foregå fra Nyborgs bymidte med ruter på 1 mile, 5 km og 10 km og være en aktiv folkefest for alle aldre og som har mulighed for at tiltrække førstegangsløbere, familierne og de helt unge så de kan opleve hvad foreningsliv og motionsløb er i Nyborg.

NGIF gymnastik & Atletik og Nyborg Idrætssamvirke vil i samarbejde stå for det praktiske arbejde med de østfynske foreninger som har stor erfaring fra broløbene.

Ruterne bliver offentliggjort ca. en måned før løbet som afvikles mandag den 29 maj 2023.

Du kan allerede nu tilmelde dig dagen til Royal Runs store folkefest i 2023 på https://www.royalrun.dk/royal-side-run

Du kan se din rute her

Læs mere

Broløbet Storebælt 2023

22-08-2022

Kom med til Storebæltsbroens 25 års fødselsdagsløb, når startskuddet igen lyder til løb over Storebæltsbroen. 🎉

Sæt et stort kryds i kalenderen Lørdag 10. juni 2023, hvor vi skal løbe halvmaraton over Storebæltsbroen for niende gang.

Mere end 83.000 løbere har indtil videre besejret Storebæltsbroen. 🏃🏃‍♂️🏃‍♀️

Vi inviterer på en løbetur udover det sædvanlige. 💪 Kæmp med Vestbroens længde, de smukke scener på turen mod og over Sprogø og den spektakulære udsigt fra højbroen, inden turen fuldendes rundt om landfæstet i Korsør.

Billetsalget starter 1. september 2022.

Følg med her og på vores hjemmeside: https://www.brolob.dk/

#brolobet

Læs mere

Gratis gå og løbe hold med Helhedsplanen Nyborg og Cafedanehof

22-08-2022

Gratis gå og løbe hold i samarbejde med Helhedsplanen Nyborg og Cafedanehof.

Vi støtter op om at der er aktiviteter i aktivitetshuset sprotoften 1 og det gør vi ved at vi kommer og går og løber med dem hver fredag kl 10.00

Der er kaffe og koldt vand efter gå/løbe turen, som Cefedanehof og Helhedsplanen er vært for.

Kontakt person: Ann Rasmussen formand@ngif.dk  51233774 

Læs mere

Broløbet Storebælt 25 års

29-03-2022

𝗜 𝗱𝗮𝗴 𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝟮𝟱 𝗮̊𝗿 𝘀𝗶𝗱𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗹ø𝗯𝗲𝗿𝗻𝗲, 𝗶𝗻𝗱𝘁𝗼𝗴 𝗩𝗲𝘀𝘁𝗯𝗿𝗼𝗲𝗻 𝗳𝗼𝗿 𝗳ø𝗿𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗮𝗻𝗴!

Traditionen med Broløb startede allerede ved indvielsen af lavbroen mellem Fyn og Sprogø. I påsken 1997 dannede broen for første gang rammen om et motionsløb. Efter 25 år og 8 broløb finder vi det passende at tænke lidt tilbage.

𝗛𝘃𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 𝘃𝗮𝗿 𝗹𝗶𝘃𝗲𝘁 𝘀𝗼𝗺 𝗹ø𝗯𝗲𝗿 𝗶 𝟭𝟵𝟵𝟳?

Når man skulle tilmeldes et løb i 1997, var det typisk ned i kiosken og købe den ”rigtige” avis. Dengang indeholdt Fyns Stiftstidende en kupon, som man kunne klippe ud. Den skulle - sammen med en check (eller et giroindbetalingskort) - sendes til arrangøren.

Broløbet var blandt de allerførste løb i Danmark, der benyttede elektronisk tidtagning – leveret af Ultimate Sports Service. Løbet blev for mange introduktionen til netto- og bruttotider og ikke mindst til ”lånechips”.

Efter løbet kunne resultatlisten ses i avisen ugen efter – for få udvalgte var der en hjemmeside med resultaterne. Diplomet blev sendt til deltagerne efter 4 uger.

𝗛𝘃𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 𝘃𝗮𝗿 𝗹𝗶𝘃𝗲𝘁 𝘀𝗼𝗺 𝗮𝗿𝗿𝗮𝗻𝗴ø𝗿 𝗶 𝟭𝟵𝟵𝟳?

Med kun ganske få på Internettet var det VIGTIGT med en mediepartner og gerne en landsdækkende avis. Uden en mediepartner, ingen deltagere. Heldigvis lykkedes det i 1997, og mange deltagere fandt os.

Navne og adresser fra de mange kuponer skulle indtastes i systemet, før der kunne printes startnummer. Startnumre og chips skulle associeres (så man kunne identificere ”et resultat” til en deltager), og derefter skulle startnumrene pakkes.

Reklame for arrangementet skete gennem artikler i Fyns Stiftstidende. Hjemmesider eksisterede ikke.

𝗟𝗶𝗱𝘁 𝗼𝗺 𝘀𝗲𝗹𝘃𝗲 𝗹ø𝗯𝗲𝘁.

Løbet blev arrangeret på godt 3 måneder, og når man husker tilbage, var der en del, der slet ikke blev tænkt på.

Deltagerinformationen var nærmest ikke eksisterende – der var nok mest bare tale om en enkelt artikel i avisen, der informerede om, hvor løbet startede.

Ingen anede således, hvad der ventede dem, og ingen var kendt i området. Men alle drog mod Nyborg, og de fandt startområdet. Nogen kom med en ekstra indsat bilfærge fra Korsør, og andre valgte - lidt uortodoks – at parkere på motorvejen frem mod DSB´s billetanlæg i Knudshoved for derefter at krydse motorvejen. Men frem kom de.

Dengang var der ikke tænkt meget på depoter. Det blev til et enkelt depot på Sprogø, men til gengæld var der en stor æske Kelloggs cornflakes til alle i målet! Vejret var meget blæsende, hvilket betød PR på 10 km. på vejen ud …. og så måtte man kravle hjem.

Alle kom trods alt vel i mål, og vi arrangører fik lært en masse.

Vi håber, at ovenstående flashback til ”fortiden” er med til at sætte gang i lidt minder. Det var dengang ”grundforskningen” til de mange løbsarrangementer, vi ser i dag, blev lagt. Det var en verden uden on-line tilmelding, SMS-resultater, billeder og fyldige beskrivelser på hjemmesider – men på trods af det, kom vi ud at løbe.

Vi er meget glade for at have haft muligheden for at fejre sølvbryllup på Storebæltsbroen, hvor mere end 85.000 nu har krydset Storebælt. Det har været en spændende og lærerig proces for det frivillige idrætsliv i Nyborg og Korsør at være med til planlægning og afvikling af broløbene.

Vi takker vores trofaste sponsorere for at have fulgt os igennem mange, mange år og ikke mindst alle jer deltagere, der gennem tiderne har prøvet kræfter med Danmarks mest spektakulære bygningsværk.

Læs mere

Vores sponsorer